składniki na ciasto miodowe: 300 g mąki 150 g cukru 1 jajko 150 g masła 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki śmietany wykonanie: Wszystkie składniki siekamy nożem na stolnicy a następnie zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy w blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia na złoty kolor. Po upieczeniu wyjmujemy ciasta z blaszek i odstawiamy do wystudzenia. składniki na biszkopt: 4 jajka 160 g cukru 100 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...