ciasto drożdżowe z cynamonem do odrywania

ciasto drożdżowe z cynamonem do odrywania

ciasto drożdżowe z cynamonem do odrywania

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka 100 ml letniego mleka 60 ml letniej wody 18 g drożdży 50 g cukru 50 g masła, roztopionego 1 szczypta soli dodatkowo: 50 g masła, roztopionego 50 g cukru 2 łyżeczki cynamonu (lub wg własnego smaku) wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z letnim mlekiem, 1 łyżeczką cukru oraz 2 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Jajka mieszamy z cukrem. Do mąki dodajemy podrośnięty zaczyn, jajka z cukrem, sól oraz letnią wodę i mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.