tort straciatella

tort straciatella

tort straciatella

składniki na biszkopt kakaowy: 105 g mąki 150 g cukru 6 jajek 50 g kakao 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mieszamy szpatułką. Pod koniec dodajemy olej i mieszamy do połączenia się z masą. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30-40 min. w 160-170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tort, torty, mascarpone, ciasteczka, ciastka kremówki, polewa czekoladowa, ciasta z masa, biszkopt, desery, deser, krem mascarpone, krem czekoladowy, ciasto kakaowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, czekoladowe ciasteczka , ciasteczka z czekolada, ciasto z kremem, ciasta z kremami, krem z pora

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.