sernik z malinami na spodzie z herbatników

sernik z malinami na spodzie z herbatników

sernik z malinami na spodzie z herbatników

składniki na spód z herbatników: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych herbatników i mieszamy, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy ok. 23 cm średnicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i dociskamy np. dnem szklanki. składniki na masę serową: 750 g sera białego, półtłustego, 3x zmielonego 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany * 3 jajka 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z cytrynowego ok. 350 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.