składniki na spód z herbatników: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych herbatników i mieszamy, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy ok. 23 cm średnicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i dociskamy np. dnem szklanki. składniki na masę serową: 750 g sera białego, półtłustego, 3x zmielonego 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany * 3 jajka 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z cytrynowego ok. 350 g ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...