kruche ciasto z czerwoną porzeczką i bezą
kruche ciasto z czerwoną porzeczką i bezą
składniki na ciasto kruche: 200 g mąki 100 g cukru 100 g masła (schłodzonego) 2 żółtka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy na stolnicę, siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Po tym czasie wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim dno i boki natłuszczonej foremki na tartę. Spód nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 – 20 min. w 170 st. C. Następnie ciast... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, porzeczki, czerwona porzeczka, pyszne ciasto, konfitura, ciasteczka, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto z porzeczką, bez pieczenia, siekane, placki, tarta, desery, deser, ciasto z bezami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, kruche ciasteczka, ciasto z białek , deser z owocami, placki ziemniaczane
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz