napar z suszonych kwiatów rumianku
napar z suszonych kwiatów rumianku
składniki: 2 kopiate łyżeczki suszonych kwiatów rumianku 500 ml wody miód do smaku wykonanie: Do rondelka wsypujemy wysuszone kwiatki, zalewamy je gorącą wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1 min. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy na ok 5 min. Przelewamy do kubeczków (przecedzając przez sitko). Dosładzamy do smaku. Rumianek jest jednym z najpopularniejszych ziół. *Działanie: w medycynie i kosmetyce używa się olejku. Najczęściej jest stosowany doustnie jako środek przeciwzapalny i prz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pyszne ciasto, ciasteczka, napój
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję