napar z suszonych kwiatów rumianku

napar z suszonych kwiatów rumianku

napar z suszonych kwiatów rumianku

składniki: 2 kopiate łyżeczki suszonych kwiatów rumianku 500 ml wody miód do smaku wykonanie: Do rondelka wsypujemy wysuszone kwiatki, zalewamy je gorącą wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1 min. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy na ok 5 min. Przelewamy do kubeczków (przecedzając przez sitko). Dosładzamy do smaku. Rumianek jest jednym z najpopularniejszych ziół. *Działanie: w medycynie i kosmetyce używa się olejku. Najczęściej jest stosowany doustnie jako środek przeciwzapalny i prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję