tort z kremem michałkowym i malinowym

tort z kremem michałkowym i malinowym

tort z kremem michałkowym i malinowym

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na biszkopt: 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 165 g cukru 120 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane mąki, delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 20 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok.170 st.C przez ok. 40 min. do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka kremówki, ciasto, biszkopt, maliny, tort, mascarpone, torty, ciasteczka, galaretka, desery, deser, krem mascarpone, ciasto z malinami, ciasteczka z czekolada, ciasto z galaretka, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.