[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: ok. 1000 g miąższu korbola (dyni), ja użyłam dyni muscat 2-3 jabłka 6 goździków 2-3 szczypty cynamonu 3 łyżki cukru lub do smaku lub do smaku (dynia muscat jest sama w sobie słodka) ok. 1500 ml wody opcjonalnie: kawałek imbiru wykonanie: Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę. Dodajemy goździki, cynamon, cukier i gotujemy ok. 60 min. pod przykryciem. Jabłka kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne. Dodajemy do gotującej... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...