jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami

Przepis na : śniadanie

składniki: 10 jajek 500 g pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz tłuszcz do smażenia dodatkowo: majonez do podania posiekany szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy je do podsmażonej cebuli. Doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy, aż woda odparuje a farsz będzie gęsty. Zestawiamy z ognia i odstawiamy d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.