składniki na kruszonkę: 200 g mąki 100-120 g masła 100 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Wszystkie składniki zagniatamy aby uzyskać konsystencję grudek lub na gładkie ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część posypujemy dno tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia), jeśli zagniatamy na konsystencję gładką to ciasto ścieramy na tarce i podpiekamy w ok. 180 st. C. składniki na masę serową 750 g półtłustego sera białego, zmielonego 3x 200 ml śmietany 18... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...