tarta ze szparagami na krucho drożdżowym cieście
tarta ze szparagami na krucho drożdżowym cieście
składniki na ciasto krucho drożdżowe: 200 g mąki 20 g drożdży 50 g masła 1 jajko 1-2 łyżki ciepłej wody 1 szczypta soli wykonanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do przestygnięcia. Do mąki dodajemy pokruszone drożdże, sól, jajko oraz masło. Zagniatamy elastyczne ciasto, jeżeli ciasto jest za suche dodajemy wodę. Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 20 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do natłuszczonej formy o średnicy (wylepiamy spód i brzegi formy). Pieczemy w nagrzan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, szparagi, tarta, pyszne ciasto, boczek, ciasteczka, zielone szparagi, drożdżowe, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z masa, danie jednogarnkowe, ciasta z masa, pieczony boczek, kruche ciasteczka
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz