Pampuszki to małe bułeczki drożdżowe, które są nieodzownym dodatkiem np. do barszczu ukraińskiego. Są smaczne i doskonale smakują polane zimnym sosem czosnkowym Składniki:1 jajko1 i 3/4 szklanki mąki1/2 szklanki mleka30 g drożdży3 łyżki oliwy1/2 łyżeczki cukru1/2 łyżeczki soli1 białko do posmarowaniaPolewa czosnkowa:4 ząbki czosnku2 łyżki oliwy2 łyżki przegotowanej zimnej wody1/2 łyżeczki soliPrzygotowanie:Do miseczki wsypujemy przesianą mąkę, robimy na środku dołek, wlewamy ciepłe mleko (nie gorące!), wsypujemy c... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...