Moja pierwsza propozycja świąteczna na ten rok. Kulebiak z suszonymi podgrzybkami i kaszą gryczaną. Tylko w święta tak smakuje. Tradycja musi być zachowana. farsz: 30 dkg kapusty kiszonej 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 garść suszonych podgrzybków 1 cebula sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżka masła olej rzepakowy ciasto: 2 dkg drożdży 200 ml mleka letniego 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru 40 g masła pozostałe: 1 jajko kminek Farsz: Grzyby moczę całą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...