Klasyczne ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką, puszyste i maślane, a do tego wilgotne w środku i chrupiące na wierzchu. Pycha! Zapraszam na filmik: Składniki: 100 g miękkiego masła 75 g cukru pudru 2 jajka 125 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g śliwek kruszonka Wykonanie: Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę, ok. 5 min. Następnie dodaj po kolei jajka, po dodaniu każdego miksuj masę 2 min. Uwaga: w tym momencie masa może się zważyć, nie przejmuj się tym, nie w...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.