Piekę przed świętami kruche ciasteczka w różnych smakach i formach bo towarzystwo u nas mało popierniczone. Rzadko przygotowuję pierniczki ponieważ nie bardzo ma kto potem je jeść. Ale orzechy czy cynamon to też świąteczne zapach i smaki więc orzechowe ciasteczka już gotowe i polecają się na święta.Upieczcie je sobie koniecznie bo są bardzo kruche i smaczne. Ja jednego dnia zagniotłam ciasto a następnego dopiero piekłam i w sumie, nie licząc leżakowania, roboty z nimi może pół godziny więc naprawdę warto ! ROZ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
No te ciasteczka to muszę zrobić na sobotę.Pozdrawiam
Pysznie wyglądają!! A jeśli orzechowe to zawsze mi smakują :)Ja dziś też coś powykrawam, ale chyba będą to ciastka żurawinowe.Jednak Twój przepis zapisuję :* na później......
Ile PAni tych ciasteczek wyszło?? pytam, bo przepis fajny i zastanawiam sie nad podwójna porcjąpozdrawiamBernadetta
wyszło mi ok. 60 sztuk, ale są "dziurawe" więc jeśli wycinać pełne jakieś pewnie wyjdzie mniej
Dużo przepisów przetestowałam z Twojej strony ,są niezawodne.W sobotę upiekłam te ciasteczka,to prawda są pyszne , wszystkie zjedzone . Muszę piec znów - z przyjemnością to zrobię warto,oj warto.Polecam.Alicja.