terrina wielkanocna

terrina wielkanocna

terrina wielkanocna

[Głosów: 1   Average: 5/5] składniki: 4 jajka 250 ml śmietanki 30% 250 ml rosołu lub wywaru z warzyw 3 łyżki majonezu 50 g szynki, pokrojonej w kostkę 50 g kukurydzy 50 g groszku konserwowego 50 g marchewki konserwowej, pokrojonej w kostkę 50 g papryki konserwowej, pokrojonej w kostkę 5 łyżeczek żelatyny sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Rosół podgrzewamy. W gorącym rosole rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Majonez dokładnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.