Czekoladowe pająki

Czekoladowe pająki

Czekoladowe pająki

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis, jak samemu zrobić czekoladę plastyczną - czyli taką cukierniczą wersję plasteliny. Dziś pokażę Wam jak prosto i korzystając z narzędzi, które każdy ma w kuchni, zrobić czekoladowe pająki, które świetnie spełnią rolę dekoracji babeczek czy tortu. Składniki na czekoladę plastyczną Składniki na domową masę cukrową Czekoladę wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby trochę zmiękła. Odrywamy mały kawałek i formujemy kulkę - mniej więcej połowę mniejszą od pająka, jakiego chcemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekoladowa, czekolada, babeczki, włoska, pieczenie, dekoracje, ciasteczka, muffiny, torty, tort, domowa czekolada, muffiny czekoladowe, czekoladowe ciasteczka , masa do babeczek, ciasteczka z czekolada, biała czekolada

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.