Dziś mam dla Was prosty i naprawdę pyszny deser: budyń z kaszy jaglanej. W sumie sama byłam zaskoczona, że to może być aż tak dobre ;) Mój budyń jaglany przygotowałam na mleku roślinnym – migdałowo-ryżowym, ale możecie użyć także zwykłego mleka krowiego lub nawet ulubionego soku. Z podanych składników wychodzą dwie duże porcję (lub trzy mniejsze). Składniki: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (u mnie migdałowo-ryżowe) 1 dojrzały banan 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oleju kokosowego + owoce do dek... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...