Z pamiętnika kawowego barbarzyńcy
Z pamiętnika kawowego barbarzyńcy
Lubię kawę, piję ją od ponad 35 lat. Pierwszą, którą pamiętam, była zaparzana w szklance „ kawa po turecku ” (zwana potocznie „ plujką ”) z mlekiem. Turcy za nazwanie tego „ wyrafinowaneg o” napoju „po turecku” ani chybi wyruszyliby z kolejną wyprawę na Rzeczpospolitą (całe szczęście, że Kamieńca Podolskiego broniłby już ktoś inny). Później nieco się rozwinąłem, zacząłem kupować marketowe , ale przyzwoite w moim odbiorze kawy przywożone z Berlina Zachodniego. Następnie dorobiłem się pierwszego ekspresu do kawy - pr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pierogi przepis, sałatka, tiramisu, zupa, obiad, sałatki, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, naleśnik, zakąski, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto na naleśniki, łatwe ciasto, sałatka do obiadu
Inne przepisy z Cztery Fajery
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję