Przepis na ciasto biszkoptowe pełne truskawek i bitej śmietany. Biszkopt jest pieczony z truskawkami i dodatkowo owoce w formie świeżej wieńczą wierzch ciasta, pychota! Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30-35 min SKŁADNIKI (na okrągłą formę o średnicy 20 cm) Ciasto 3 jajka 110 g cukru drobnego (pół szklanki) szczypta soli 100 ml oleju (niecałe pół szklanki) 180 g mąki (czubata szklanka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g truskawek Bita śmietana kubek śmietany 36 % (200 g) 2 łyżki cukru pudr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.