NAPOLEONKA NA KRAKERSACH

NAPOLEONKA NA KRAKERSACH

NAPOLEONKA NA KRAKERSACH

Składniki na blachę 30 x 21 cm: 1 op krakersów ( solone ) 1 litr mleka 1 kostka masła 1 szkl cukru 3 x cukier waniliowy 1 szkl mąki 4 żółtka cukier puder do posypania Wykonanie: W blaszce rozkładamy warstwę krakersów. Do sporego naczynia wsypujemy mąkę, zalewamy częścią mleka i mieszamy, dodajemy żółtka. Pozostałą część mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym  i masłem. Kiedy mleko będzie się gotować, zestawiamy je z ognia, wlewamy masę mączno jajeczną , mieszamy dynamicznie a potem jeszcze chwilę gotujem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.