ciasteczka - 38126 przepisów (strona:731/2542)

Kruche ciasteczka 43

lubiane nie tylko przez dzieci, ale każdy dorosły się nimi zachwyca. Chrupiące, ale maślane i rozpływające się w ustach, te pyszne ciasteczka istnieją od wieków. Obecnie istnieje wiele smaków ciastek kruchych do wyboru, takich jak te z kawałkami czekolady, orzechami lub rodzynkami. Ja najczęściej przygotowuję kruche ciasteczka polane czekoladą. Robimy kruche ciasteczka w mlecznej czekoladzie albo kruche ciasteczka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną 35

Share Pinterest Print Lubicie oscypki? Ma dla Was prosty przepis na przepyszne tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną, czyli polskimi produktami. Kulturowy miszmasz, który wspaniale smakuje

Oryginalny smak
Kruche faworki 588

może być zbyt gorący, bo faworki zaczną nam się przypalać z zewnątrz, a pozostaną surowe w środku. Najlepiej po rozgrzaniu tłuszczu, ustawić moc palnika na środkową i wówczas smażyć ciastka *** *** Po zdjęciu z patelni faworki układamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Następnie przekładamy na talerz lub do miski *** *** Oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
MAKARONIKI Z KREMEM WANILIOWYM Z DODATKIEM OLIWY Z OLIWEK 36

Makaroniki to lekkie, delikatne ciasteczka z białek, mielonych migdałów i cukru pudru. Sklejone po dwa, mogą być nadziane przeróżnym nadzieniem, waniliowym, czekoladowym, karmelowym, pistacjowym, malinowym, możliwości jest wiele. Można również użyć barwnika, w zależności od rodzaju nadzienia. Makaroniki francuskie bywają kapryśne, nie należy się zrażać, jeśli przygotowujecie je po raz pierwszy, bo na początku nie zawsze się udają, wbrew pozorom(...)jest to jedne z najtrudniejszych do upieczenia francuskich ciasteczek, wymagające precyzji i cierpliwości. Można je przygotować na bezie francuskiej, ale zdecydowanie polecam przygotowanie na bezie włoskiej. Mimo, że wymaga użycia termometru kuchennego, ich przygotowanie jest według mnie łatwiejsze. Makaroniki powinny być chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Czas przygotowania: 40 min . Czas pieczenia: 20 min . Składniki na makaroniki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Gorąca czekolada z czerwonym winem 33

Share Pinterest Print Gorąca czekolada z czerwonym winem to przepyszny rozgrzewający napój, który umili niejeden wieczór Poprawia nastrój i smakuje wyśmienicie. Idealna na zbliżające się Walentynki

Oryginalny smak
Malinowa księżniczka z kremem budyniowym – bez pieczenia! 861

łyżce zimny budyń i mieszamy mikserem, aż powstanie jednolity krem *** *** Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki układamy warstwę ciemnych herbatników ( moja foremka ma wymiary 29 x 24 cm ). Ciastka nasączamy delikatnie mlekiem *** *** Na herbatniki wykładamy połowę masy budyniowej, rozsmarowujemy *** *** Wykładamy warstwę jasnych herbatników i nasączamy je mlekiem *** *** Na herbatnikach rozsmarowujemy masę kajmakową. Puszkę z kajmakiem możemy wcześniej podgrzać

Blog z Apetytem
Świąteczne ciasteczka korzenne – przepis krok po kroku 36

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na świąteczne ciasteczka korzenne, które są świetną alternatywą dla pierniczków . Wiem, że nie każdy ma czas na przygotowanie tych drugich, a ciastka, można przygotować nawet na ostatnią chwilę Przepis na ciasto, to moja sprawdzona receptura, dzięki której, ciasteczka zawsze się udają. Kolor i zapach natomiast, zawdzięczają kompozycji korzennych przypraw. Wszystko to sprawia

Okiem Blondynki by McBlondi
Kruche ciasteczka z dżemem 428

Kruche, delikatne i maślane – takie właśnie są ciasteczka z dżemem, które dzisiaj wam zaprezentuje. Są bardzo proste do zrobienia i nie wymagają wielu składników. Do

Alle Dobre!
Tarta czekoladowa bez pieczenia z jagodami 37

sztuk herbatników maślanych  50 g gorzkiej czekolady  35 g masła  Herbatniki blendujemy w blenderze na piasek. Masło rozpuszczamy w garnuszku wraz z czekoladą. Rozpuszczone dodajemy do ciasteczek i dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy do foremki i ugniatamy ją np. dnem szklanki. Na czas przygotowania masy wstawiamy foremkę do lodówki(...)Jagody można wymienić na dowolne owoce lub w ogóle z nich zrezygnować.  Tarta czekoladowa bez pieczenia z jagodami w galaretce Pyszne ciasto bez pieczenia z czekoladą Połączenie słodkich ciasteczek z czekoladą i jagodami Tarta czekoladowa bez pieczenia Idealne ciasto do kawy Smacznego!!! Justyna Artykuł Tarta czekoladowa bez pieczenia z jagodami pochodzi z serwisu Relaxtime czas na wypieki

Relaxtime
tort orzechowo kakaowy z galaretką wiśniową 44

składniki na biszkopt kakaowy: 70 g mąki 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 30 g kakao 100 g cukru 2 łyżki oleju 2/3 łyżeczki proszku do

Domowy Smak Jedzenia
Faworki drożdżowe 47

może być zbyt gorący, bo faworki zaczną nam się przypalać z zewnątrz, a pozostaną surowe w środku. Najlepiej po rozgrzaniu tłuszczu, ustawić moc palnika na środkową i wówczas smażyć ciastka *** *** Po zdjęciu z patelni faworki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem *** *** Przekładamy do miseczki i ponownie oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Curry wegańskie z papryką 39

Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone Więcej wegańskich przepisów znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej(...)przepisy Curry wegańskie z papryką Gofry z cukinii Kotlety z włoszczyzny po bulionie Piernik bananowy z czekoladowym ganache Gofry twarogowe Brownie idealne Sernik snickers Keto placki twarogowe wysokobiałkowe (bezglutenowe) Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym (bez laktozy) Artykuł Curry wegańskie z papryką pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Rwaniec drożdżowy 131

pomarańczy. To ciasto drożdże zawsze wychodzi i zawsze smakuje tak samo pysznie. Ciasto drożdżowe jest popularnym ciastem cukierniczym, często używanym do pieczenia. Może być używany do robienia pysznych ciast, ciastek i innych deserów, od słodkich po wytrawne. Ciasto drożdżowe może przybierać różne formy – ciasto drożdżowe na pizzę, ciasto drożdżowe cytrynowe itp.. Przepisy są bardzo podobne, jednak każdy różni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!