Kluczowe jest odpowiednie spienienie masy i pieczenie w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 160–180°C). Smażenie Choć mniej oczywiste, białko można smażyć. Przykład? Japońskie kuchnie używające białek do smażonych ciasteczek tempura i cienkich placków typu dorayaki z masą anko (fasolową). Można także przygotować słodkie białkowe “placki chmurowe” – omlety ubijane jak suflet. 5 deserów, które zrobisz z nadmiaru białek(...)Przełóż masę do natłuszczonych i osypanych kakao kokilek. 6. Piecz 10–12 minut w 200°C. 7. Podawaj od razu po wyjęciu – suflet opada po kilku minutach. 3. Włoskie ciasteczka amaretti z białek Smakujące migdałowo, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Składniki (ok. 24 sztuki): – 3 białka – 200 g mielonych migdałów – 200 g cukru pudru
Gotuj z PrezesemShare Pinterest Print Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem orzechów włoskich i cynamonu. Pudding świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, ale
Oryginalny smakPrzepis na doskonałe lody śmietankowe przełamane smakiem malin. Bardzo proste do zrobienia, nie wymagają użycia maszyny, ani mieszania podczas zamrażania. Czas przygotowania: 15 min Czas zamrażania
Słodki Blogwiśniami (Filadelfia) Deserek Shrek Jak zrobić proste deserki w plastikowych kubeczkach? Przygotowanie mini deserów w kubeczkach jest szybkie, efektowne i nie wymaga dużego doświadczenia. Na dno warto wsypać pokruszone ciasteczka lub herbatniki , które stworzą chrupiący spód. Kolejnym krokiem jest przygotowanie kremu – może to być bita śmietana, krem budyniowy, krem na bazie mascarpone, twarogu, czy każdy inny krem. Najwygodniej nakładać(...)kubeczkach to twarogowe deserki z warstwą brzoskwiń i prażonego kokosu. To sernik w mini wersji! ZOBACZ PRZEPIS Deserki Oreo Deserki Oreo to urocze deserki z kilku składników. To połączenie ciasteczek Oreo z delikatnym kremem. Będą świetnie wyglądać na słodkim stole! ZOBACZ PRZEPIS Deser z Truflami Z czekoladowymi cukierkami Trufle przygotowałam deserki, które cieszą się dużą popularnością. Sama również często
Via Gustododatkiem soku z cytryny dla złamania słodyczy. Uważaj, aby ich nie rozmoczyć – wystarczy szybkie zanurzenie na ułamek sekundy. Jeśli chcesz nadać spodowi więcej charakteru, możesz użyć warstwy z pokruszonych ciasteczek maślanych wymieszanych z masłem w proporcji: 200 g ciasteczek + 80 g masła. Wciskając ją w formę i schładzając, zyskujesz alternatywę w stylu sernika na zimno. Krok 3: Krem mascarpone
Gotuj z PrezesemShare Pinterest Print Budyń czekoladowy z kaszy manny z dodatkiem świeżych jeżyn i czerwonej porzeczki. To prosty do przygotowania deser, który umili niejedno popołudnie. Po schłodzeniu
Oryginalny smakcukru, z syropem piernikowym i migdałami. Moja wersja włoskiego klasyka, chrupiące, aromatyczne i twardsze niż trzeba. Historia i pochodzenie cantuccini Cantuccini, znane też jako biscotti di Prato to ciasteczka, które Włosi pieką od XVI wieku. Początkowo były proste: mąka, cukier, jajka, migdały i dwa pieczenia, które dawały im legendarną twardość. Bo tu nie chodzi o to, żeby wgryźć się(...)gorzką czekoladą i skórką pomarańczową – z pistacjami i kardamonem – proteinowe z odżywką białkową i mlekiem roślinnym – wersja keto – z mąką migdałową Podsumowanie Cantuccini to ciasteczka, które przetrwały wieki, bo są proste, twarde i mają swój charakter. W mojej wersji – bez cukru, z polskim syropem piernikowym, są tak dobre, że można je chrupać bez wyrzutów sumienia. Ja wszystko
RafalCookPrzepis na ciasto, które już nieco zwiastuje koniec polskiego lata. Jest bardzo aromatyczne, pachnące cynamonem i kardamonem, pełne śliwek i chrupiącej kruszonki z orzechami. Samo ciasto
Słodki Blogskładniki: 750 ml mleka 100 g cukru 3 żółtka 60 g maki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 100-130 g kremu pistacjowego 200 g masła w
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na najprostszy mocno orzeźwiający sorbet owocowy! SKŁADNIKI puszka brzoskwiń lub ananasów PRZYGOTOWANIE Owoce przełóż do blendera/malaksera i rozdrobnij na jak najbardziej gładką masę. Przełóż do
Słodki BlogShare Pinterest Print Zupa z bobem, kaszą bulgur i kurczakiem na wywarze z udek kurczaka to pożywna i pyszna sezonowa zupa. Koniecznie do przygotowania w sezonie
Oryginalny smak