Share Pinterest Print Bruschetta z krewetkami, burratą i pomidorkami to jedna z moich ulubionych przekąsek. Zachwyca smakiem i jest idealnym rozwiązaniem na przyjęcia lub spotkania w
Oryginalny smakładnie się prezentują, ale także umożliwiają łatwe przechowywanie i serwowanie deserów. Czy można zastąpić herbatniki innym spodem, np. biszkoptami? Tak, zamiast kakaowych herbatników możesz użyć zwykłych herbatników, biszkoptów, kruchych ciasteczek lub nawet drobno pokruszonych płatków kukurydzianych. Każda z tych opcji doda deserowi innego charakteru, jednak najbardziej polecam użyć kakaowych herbatników lub ciasteczek. Czy galaretka z Colą dobrze tężeje? Tak, galaretka
Via Gustokruchym spodzie ułóż pokrojone w plasterki figi, polej całość miodem i zapiecz przez kilka minut. Podawaj z dodatkiem świeżej mięty. Sernik z malinami i musem truskawkowym: Na spodzie z ciastek umieść masę serową z dodatkiem wanilii, a na wierzchu ułóż warstwę świeżych malin. Całość zalej galaretką malinową i schłodź w lodówce. Ciasto z gruszkami i orzechami : Przygotuj ciasto orzechowe
Via Gustoskładniki (dowolna ilość): ulubiony ser żółty prostokątny, pokrojony w plasterki ser żółty okrągły, pokrojony w plasterki ulubiona szynka pokrojona w plasterki szynka okrągła, pokrojona w plasterki
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Surówka z kalarepy, marchewki i rzodkiewek to zdrowy i bardzo smaczny dodatek do obiadu. Surówka jest chrupiąca, soczysta i prosta do przygotowania. Warto
Oryginalny smakPyszny serniczek a właściwie jogurtowiec zrobiony na bazie gęstego jogurtu greckiego. Masa jogurtowa o smaku waniliowym wspaniale komponuje się z chrupiącym ciasteczkowym spodem i świeżymi borówkami
Słodki Blogkremu w masie i orzechów w biszkopcie - sycące i ciekawe smakowo. Spody biszkopcikowe przygotowałam w mikrofalówce, bo ostatnio doceniam tą możliwość szybkiego przygotowywania lekkich biszkoptów i ciasteczek, głównie z gatunku "brownie na raz, od zaraz". Nabiegałam się wczoraj za pastą pistacjową, bo jeśli ją stosujecie - niech będzie naprawdę dobra - smakowo i "składowo". Polecam Pistacjolada Basia Basia(...)łyżki serka śmietankowego - polecam "Mój ulubiony" lub ricottę, dodajemy pełną łyżeczkę erytrytolu, szczyptę cynamonu i mieszamy na jednolity krem. Masę wykładamy łyżeczką na wierzch serniczków. Ciasteczka przechowujemy w lodówce. Planuję powrót do przepisu w najbliższych dniach, bo sześć monoporcji plus sześć osób sprawiło, że z wypieków pozostały jedynie zdjęcia, które widzicie. I myślę
Kronika PiekarnikaShare Pinterest Print Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym to danie, które idealnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i elegancką kolację. Połączenie delikatnego, soczystego mięsa
Oryginalny smakczekoladowy deserek w wersji “fit”? Aby przygotować lżejszą wersję deseru, możesz użyć czekolady o obniżonej zawartości cukru, jogurtu greckiego zamiast mascarpone, a zamiast herbatników, możesz użyć pełnoziarnistych ciastek o niskiej zawartości cukru. Przepis na czekoladowy deserek Czekoladowy deser Bajeczny Blog Via Gusto Przepis na pyszny czekoladowy deserek inspirowany batonem Bajeczny. Puszysty krem czekoladowy, herbatniki i karmelizowane orzechy
Via Gustoskładniki na ciasto parzone: 250 ml wody 125 g masła 1 szczypta soli 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajku wykonanie: Masło zagotowujemy
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Domowy kisiel owocowy można przygotować z dowolnych owoców. Ja użyłam czereśni, jeżyn i borówek amerykańskich. Poza sezonem świetnie sprawdzą się owoce mrożone, więc
Oryginalny smakShare Pinterest Print Tarator to bułgarski chłodnik ogórkowy na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem zmielonych orzechów włoskich i koperku. Dawniej przygotowywano go na bazie wody i
Oryginalny smakokazje, jak i bez okazji. Doskonale sprawdzi się na deser do popołudniowej kawy czy herbaty. SERNIK ZE ŚLIWKAMI POD KRUSZONKĄ PRZEPIS Składniki Spód 60 g roztopionego masła 200 g ciasteczek zbożowych Masa serowa 0,5 kg zmielonego twarogu półtłustego 0,5 kg sera z wiaderka 3 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka skórki z cytryny Kruszonka 150 g mąki pszennej 90 g masła 70 g cukru Przygotowanie Spód: Ciasteczka mielimy na pył w blenderze. Dodajemy roztopione masło i mieszamy. Wykładamy na tortownicę o średnicy 24 cm wyścieloną papierem do pieczenia. Podpiekamy w 180 stopniach przez 10 minut. Kruszonka: Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą i rozcieramy
Alle Dobre!