składniki na ciasto kruche: 250 g mąki 150 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 3-4 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Wszystkie składniki siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Wałkujemy na wymiar foremki (ok. 23×33 cm, wyłożoną papierem do pieczenia). Schładzamy w lodówce. Ja przed wyłożeniem kolejnych mas podpiekłam. składniki: 300 g maku 1 łyżka masła 180 g cukru pudru 2 jajka 1 łyżka miodu wykonanie: Mak sparzamy i mielimy. Masło i miód roztapiamy. Jajka ubijamy z cukrem. Wszys... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...