ciasteczka - 39423 przepisów (strona:741/2629)

Właściwości i zastosowanie cynamonu 76

wytrawnych. Świetnie komponuje się z: Owocami – jabłka z cynamonem to klasyczne połączenie, idealne na ciepłe dania, takie jak pieczone jabłka z cynamonem czy racuchy z jabłkami i cynamonem. Deserami – ciastka z cynamonem, szarlotka, pierniki, budynie – to tylko niektóre z propozycji na słodkie wykorzystanie cynamonu. Napojami – cynamon dodany do kawy, herbaty czy gorącej czekolady nadaje im wyjątkowego aromatu i rozgrzewających

kuron.com.pl
Cynamonowe muffiny z gruszką 51

cukru.  Ponownie wlewamy odrobinę ciasta, ponownie posypujemy mieszanką  i wylewamy pozostałe ciasto - równo do każdej z foremek. Czas na gruszki. Pocięte wcześniej owoce wkładamy w powierzchnię ciastek,  lekko dociskamy. Muffiny wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut, wyrosną i zarumienią się apetycznie. I cóż mogę dodać.  Pachną jak cynamonki, są pyszne

Kronika Piekarnika
Chleb orkiszowy na drożdżach 90

Przepis na prosty i pyszny domowy chleb orkiszowy. Chleb wyrasta pięknie, ma bardzo ładną strukturę po upieczeniu, jest chrupiący i dość długo zachowuje świeżość. Do środka

Słodki Blog
Ciasteczka jabłkowe całuski 108

Zapraszam na przepis na przepyszne ciasteczka drożdżowe z jabłkami, które tuż po upieczeniu są mięciutkie, a gdy wystygną stają się kruche i są nadal przepyszne. Serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony został filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Ciastka omlety biszkoptowe z patelni 69

Przepis na proste i szybkie ciastka biszkoptowe nadziewane bitą śmietaną o smaku karmelowym. Przepis daje dużą możliwość modyfikacji, zarówno masy (można robić różne wariacje smakowe lub

Słodki Blog
Pulpeciki w sosie z suszonymi pomidorami i kaparami 78

Share Pinterest Print Pulpeciki w sosie z suszonymi pomidorami i kaparami to doskonały wybór na rodzinny obiad. Soczyste pulpeciki zatopione w kremowym i aromatycznym sosie tworzą

Oryginalny smak
Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi 83

Share Pinterest Print Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi to pyszna przekąska na każdą okazję. Chrupiące pieczywo, kolorowy pieprz dla podkręcenia smaku oraz

Oryginalny smak
Deser szarlotka z orzechami włoskimi 250

orzechy włoskie w słodkim karmelu to połączenie, któremu trudno się oprzeć. Czym można zastąpić herbatniki w przepisie na deser szarlotka? Zamiast herbatników, możesz również użyć pokruszonych kruchych owsianych ciasteczek lub pełnoziarnistych herbatników. Świetnie sprawdzą się także korzenne kruche ciasteczka. Kolejnym pomysłem jest pokruszone kruche ciasto. Czy można zrobić ten deser w wersji bez cukru? Tak, deserki z jabłkami możesz zrobić

Via Gusto
Najszybsza drożdżówka ze śliwkami 146

Przepis na błyskawiczne ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Do jego zrobienia można użyć każdych owoców, na przykład sezonowych śliwek. Góra ciasta posypana jest kruszonką, co równoważy niezbyt

Słodki Blog
Sernik z airfryera – zawsze wychodzi idealny 123

cukru ( około 40 g) 100 g cukru (pół szklanki) 60 ml oleju 100 ml mleka 2% łyżeczka aromatu migdałowego (lub innego) Spód: około 100 g herbatników lub innych kruchych ciasteczek łyżka masłą orzechowego (możesz pominąć i dodać nieco więcej wody) 3-4 łyżki wody Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki kakao łyżka migdałów w płatkach(...)koniec ubijania wsyp cukier. Cały czas ubijając, dodaj połowę sera, wsypuj budyń, cienką stróżką wlej olej, mleko i aromat migdałowy. Na koniec dodaj resztę twarogu. Przygotuj spód ciasta. Ciasteczka rozdrobnij w misie blendera na okruszki. Dodaj do nich masło orzechowe i wodę. Wymieszaj, aż powstanie lekko klejąca się, jednolita masa. Tak przygotowany spód wyłóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia

e-PrzepisyKulinarne
Deserki Bounty 79

czekolada zamknięte w słoiczku – idealne, łatwe, bez pieczenia i przepyszne 🙂 Z podanej porcji wychodzi 6 deserków około 120 ml. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasteczkowy spód: 100 g ciasteczek petite beurre 30 g masła 30 g czekolady Przygotowanie: Masło rozpuszczam, ściągam z ognia i dodaję do niego czekoladę. Mieszam, aż czekolada się rozpuści. Ciasteczka blenduję na piasek i dodaję

Słodki sentyment