Baba Ghanoush – przepis na pastę z bakłażana

Baba Ghanoush – przepis na pastę z bakłażana

Baba ghanoush – arabska pasta z pieczonych bakłażanów Baba ghanoush pasta z pieczonego bakłażana jest jednym z symboli kuchni bliskowschodniej. Przygotowanie pysznej pasty z bakłażanów z cebulą, natką pietruszki, sokiem z cytryny i czosnkiem zajmuje maksymalnie 40 minut, a wersja podstawowa baba ghanoush zawsze smakuje wyśmienicie. W Europie klasyczna pasta z pieczonego bakłażana to pyszne smarowidło do chleba . Na Bliskim Wschodzie baba ghanoush zazwyczaj serwowana jest jako meze, podobnie jak hummus, sał...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.