Bitki wołowe

Bitki wołowe

Bitki wołowe

Share Pinterest Print Bitki wołowe to klasyka polskiej kuchni. To pomysł na idealny obiad dla całej rodziny. Powolne duszenie sprawia, że mięso jest delikatne, soczyste i wprost rozpływa się w ustach. Smakują wyśmienicie! Polecam też przepis na tradycyjne zrazy wołowe , które są przepyszne. Sos można też przygotować z dodatkiem kilku suszonych grzybów, dzięki temu będzie miał głęboki smak i stanie się bardziej aromatyczny. Do bitek pasują ziemniaki, kasza, kluski śląskie oraz ogórki kiszone. Klasyczna surówka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.