Share Pinterest Print Budyń jaglany truskawkowy to zdrowy i prosty do przygotowania deser lub słodkie śniadanie. Obowiązkowy w sezonie truskawkowym! To idealny posiłek dla osób dbających
Oryginalny smakskładniki na ciasto czekoladowe: 200 g mąki 160 g cukru 100 g masła, roztopionego 100 ml mleka 250 g kefiru 2 jajka 2 łyżki powidła śliwkowego
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na parówki w cieście francuskim z serem – pyszna przekąska imprezowa Parówki w cieście francuskim to pyszna przekąska imprezowa dla dzieci i dorosłych. Jeśli
Cztery FajeryShare Pinterest Print Pieczone ziemniaki z sosem gribiche oraz pieczonym czosnkiem to proste i genialne w smaku danie. Może stanowić samodzielną przekąskę lub być dodatkiem do
Oryginalny smakPrzepis na ciasto bez pieczenia, bardzo lekkie, orzeźwiające i pełne owoców. Zrobisz je w parę chwil i będzie idealnym deserem na upalne dni. SKŁADNIKI (na tortownicę
Słodki BlogShare Pinterest Print Sos gribiche to klasyczny francuski sos bazujący na jajkach ugotowanych na twardo z dodatkiem korniszonów, kaparów, musztardy i ziół. Trochę przypomina sos tatarski
Oryginalny smakpuszysty mus serowy. W mojej wersji właśnie z taką chmurkową konsystencją mamy do czynienia – lekka, napowietrzona masa, o smaku świeżego koktajlu truskawkowego. Do tego chrupiący słodki spód z ciasteczek. No ja taki sernik na zimno to przyjmuje w ciemno Składniki (na tortownicę o średnicy około 21-22cm): 300g świeżych truskawek 500g serka mascarpone 200ml dobrze schłodzonej kremówki(...)cukru trzcinowego Na wierzch: 100ml schłodzonej kremówki truskawki do ozdoby 2 kostki czekolady białej Zaczynamy od zalania galaretki i dokładnego wymieszania, odstawiamy ją do przestygnięcia. Masło rozpuszczamy. Ciasteczka i cukier trzcinowy przekładamy do robota kuchennego i rozdrabniamy na drobno, do nich dolewamy mało i jeszcze chwilę miksujemy, aż uzyskamy konsystencję mokrego piasku. Tak przygotowane ciasta przekładamy do formy
Smaczna StronaShare Pinterest Print Ekspresowa rolada malinowa z biszkoptów bez pieczenia to lekki i prosty do wykonania deser dla dzieci i dorosłych. Nie wymaga włączania piekarnika, więc
Oryginalny smakskładniki na biszkopt czekoladowy: 70 g mąki 25 g kakao 50 g czekolady 64%, startej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 2 łyżki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na kruchy spód: 200 g mąki 100 g masła, schłodzonego 2 żółtka 60 g cukru 2 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na deser tak prosty, że prościej się już nie da! Na dobrą sprawę do jego wykonania wystarczy tylko galaretka rozpuszczona we wrzątku, ja dodatkowo użyłam
Słodki Blog