Co zrobić z białek, które zostały po pączkach – 5 deserów lepszych niż beza

Co zrobić z białek, które zostały po pączkach – 5 deserów lepszych niż beza

Co zrobić z białek, które zostały po pączkach – 5 deserów lepszych niż beza

Po karnawale pełnym słodkich pączków i faworków na kuchennym blacie często pozostaje kilka białek – niewidzialnych bohaterów wypieków. Ich los bywa smutny: trafiają do zlewu albo na dno lodówki, zapomniane i skazane na zapomnienie. A przecież białko to kulinarna perła! Pewnego razu doświadczony francuski cukiernik zdradził mi, że każdą wielką recepturę zrodziła konieczność wykorzystania resztek. “Twórz z tego, co masz. To esencja dobrej kuchni.” – powiedział. To był impuls, dzięki któremu odkryłam, jak białk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.