zachowuje wszystkie walory świeżego warzywa. Dodatkowo każda warstwa ciasta posmarowana jest masełkiem z cynamonem, dzięki temu zyskuje cudowny aromat i smak. Pulchna i miękka drożdżówka świetnie sprawdzi się jako śniadanie, podwieczorek czy deser. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny wygląd przyciąga uwagę. Dodatkową zaletą jest to, że nie trzeba jej kroić - wystarczy oderwać kawałek
Kuchnia MagdaLenyKanapki, mnóstwo wariantów i dużo możliwości. Układamy nasze ulubione produkty na pełnoziarnistym chlebie najlepiej i potem zajadamy ze smakiem. Dziś proponuję tuńczyka, szynkę i ogórki, połączenie idealne. Kanapki na śniadanie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRoladki jajeczne z sałatką to pyszne ruloniki omletowe , które są świetną propozycją na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Można je również zabrać do szkoły lub pracy, a ładnie podane zachwycą gości na domowej imprezie. Ich wypełnienie zależy od waszej kreatywności, ale ostatnio w moim domu króluje gotowa sałatka z ciecierzycą i łososiem wędzonym , która jest naprawdę bardzo
Di gotujeJajecznica to bardzo popularne danie serwowane najczęściej na śniadanie. Pomyślałam, że warto napisać o niej, gdyż robić można ją naprawdę na wiele sposobów. Przepis na tę jajecznicę to wspomnienie mojego dzieciństwa. Produkty do jej zrobienia pochodziły zwyczajnie z podwórka, od swoich kurek czy smalczyk od swojej świnki. Nieskomplikowany sposób na zrobienie pysznej i puszystej jajecznicy. Uwielbiam, kiedy konsystencją przypomina
Pieprzyć z FantazjąDziś zapraszam na kremową, kokosową owsiankę w smaku przypominającą Rafaello. Idealna dla wielbicieli słodkich śniadań i mocno kokosowym smaków. Ja zawsze przygotowuję bazę do owsianki wieczorem, czyli zalewam płatki mlekiem i rano tylko ją podgrzewam. Dzięki temu oszczędza się nieco czasu a owsianka jest bardziej wychodzi bardziej kremowa. Składniki (1 porcja): 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka
Healthy food explorerDzień dobry :-) Robicie na śniadanie wrapy? My dość często, bo wszyscy lubimy, a do środka możemy dodać co tylko chcemy. U nas tym razem z pastą jajko z łososiem Dega, do tego łosoś wędzony, rukola, awokado i papryka. Wyszły pycha :-) Polecam i miłego dnia życzę wszystkim :-) Składniki na 3 porcje: 3 placki tortilla 1 opakowanie pasty jajko z łososiem
kruche babeczkidowód na to, że kanapka nie musi być nudna. Idealna kolację lub drugie śniadanie. Rodzaj dodatków oczywiście wymieniajcie na te, które lubicie najbardziej. Przepis oczywiście od Jamiego Olivera. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: czerwona cebula – ½ sztuki ocet winny – 2 łyżki ser feta – 20g suszone morele – 6 sztuk ser cheedar
wiecejwarzyw.plzawsze rano mam czas, aby przygotować ciepłe śniadanie. Szybka owsianka dla dwojga z owocami, orzechami i sezamem. Syto i pożywnie ;) Składniki: 2 szklanki mleka, 6 łyżek płatków owsianych, 4 łyżki kaszy manny orkiszowej, borówki amerykańskie, maliny, orzeszki ziemne, rodzynki, sezam. Mleko wlewamy do garnka. Należy je zagotować, a następnie dodać płatki owsiane i kaszę manną, Gotujemy
Słodki Zakątekprzepis kultywowany przez nasze babcie nie stracił nic na swoich walorach smakowych. Pulchne, miękkie, delikatne naleśniki drożdżowe z dżemem wiśniowym i morelowym to idealny deser, pyszny obiad czy śniadanie. Naleśniki drożdżowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektóre mam w domu. Jednym z takich przepisów jest właśnie grillowane awokado z fetą i pomidorami. Szybkie i proste w przygotowaniu, a co najważniejsze – bardzo sycące. Idealne na śniadanie, ale również jako przekąska, czy dodatek do obiadu. Spróbujcie! Składniki na 2-4 porcje: – 2 awokado – 1 mały pomidor – 50g sera Feta – 1/4 czerwonej cebuli
Be Fit Be StrongOmlet biszkoptowy to świetny pomysł na śniadanie i nie tylko, zwłaszcza jeśli mamy dostęp do jajek od „szczęśliwych kur” czyli kur wiejskich biegających po podwórku. Podczas naszej ostatniej podróży po Bieszczadach, natknęliśmy się na gospodarstwo pani Krysi, u której właśnie harcują na podwórku szczęśliwe kury i koguty. Składniki 3 jajka 3 łyżki mąki szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego
Tajemnice SmakuWalentynki i śniadanie od serca 14 luty, dzień świętego Walentego, patrona zakochanych. Ideą Walentynek jest świętowanie miłości, niestety tak naprawdę zrobiło się świętem hipermarketowych gadżetów. My jednak proponujemy celebrację tego dnia bez komercji. Sadzone jajka na patelni, niby proste danie, a jednak może być wyśmienite. Odrobina fantazji, foremki w kształcie serca i mamy pomysł na banalne jajka w niebanalnej
Tajemnice SmakuLubicie granolę? Robicie ją w domu, czy kupujecie gotową w sklepie? Przygotowanie granoli jest niezwykle proste i szybkie, więc warto zrobić ją w domu. A największą
Tajemnice SmakuSałatki w słoiku nie są już jakąś nowością i niektórzy uważają je za chwilową modę. Trzeba zaopatrzyć się również w długi widelec, żeby dostać się do
Tajemnice SmakuPieczone jabłka nadziewane kaszą jaglaną z miodem, cynamonem, żurawiną i orzechami włoskim to świetne danie na śniadanie. Jeszcze ciepłe, podane z gałką waniliowych lodów i mamy już wyśmienity deser. Pieczone i faszerowane jabłka, to pomysł na danie w stylu “jemy, nie marnujemy”. Możemy wykorzystać nie tylko kaszę jaglaną, ale również ugotowany ryż, pęczak, grykę, komosę… ziarna
Tajemnice Smaku