Przepis na : śniadanie
Zwyczajne jajko, kawałeczek łososia, trochę chrzanu, przypraw i tak ze zwykłych składników powstaje coś bardzo smacznego. Jaja faszerowane łososiem Farsz można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku 2-3 dni. Białka też powinny być szczelnie owinięte do czasu napełnienia farszem. Składniki dla 4 osób: 5 jajek 75 g wędzonego łososia 1 łyżeczka chrzanu lub więcej (zależy od ostrości) 1 łyżka serka śmietankowego 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku plus dodatkowo do dekorac... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...