Ptysie „serduszka”

Ptysie „serduszka”

Ptysie „serduszka”

Dzisiaj przepis na ptysie w kształcie serc, idealne na zbliżające się Walentynki. Małe pyszności wypełnione bitą śmietaną… Jeżeli posmakowały Wam moje eklerki z kremem orzechowym , to te słodkie serduszka również przypadną Wam do gustu Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła mała szczypta soli Nadzienie: 500 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru czerwony barwnik spożywczy Przygotowanie: Ciasto parzone: Zagotować mleko z masłem i szczyptą soli. Ustawić ogi... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadanie, śniadania, pieczenie, bita śmietana, mąka, ptyś, walentynki, deser, ptysie, desery, ciasteczka, jajko, ciasto 3 bit, słodkie, krem, ciasta z kremami, ciastka kremówki, pyszne ciasto, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto z kremem, masło orzechowe, deser na walentynki, ciasto z masa, ciasta z masa, drugie danie

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.