[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 600 g mąki 250 g margaryny lub masła 3-4 żółtka 220-250 g cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1500 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych opcjonalnie: 1 łyżeczka cynamonu cukier do jabłek – do smaku 2 łyżki bułki tartej wykonanie: Połowę jabłek kroimy w grubszą kostkę a pozostałą część ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka mieszamy i smażymy. Dodajemy do nich opcjonalnie cynamon i cukier do smaku. Mąkę mieszamy z proszkie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...