Słownik terminów kulinarnych

Słownik terminów kulinarnych

A la broche - określenie potraw pieczonych narożnie (szaszłyki, kiełbaski) A la carte - wybór posiłku z jadłospisu A la creme - potrawy duszone lub zapiekane w śmietanie A la grecque - potrawa gotowana w oliwie z ziołami i sokiem cytrynowym A la meunier - niektóre potrawy  kuchni francuskiej z dodatkiem mąki A la mode - sposób podawania danej potrawy A l'ecarlate - "na szkarlatno" - sposób przyrządzania mięsa, zwłaszcza ozora wołowego, przez peklowanie i gotowanie. Kolor mięsa uzyskuje się dzięki działa...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, mięso, ryba, zupa, tarta, napój, przekąska, ciastka , grzyby, przekąski, desery, deser, placki, ciasteczka, przystawki, ciasto, puree, sos spaghetti, ser biały, sos pomidorowy, czerwona porzeczka, trufle, dipy, czekolada, ryż z warzywami, kotlet, bułki, tortellini, lukier

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.