Słomka ptysiowa

Słomka ptysiowa

Słomka ptysiowa

Słomka ptysiowa Paluszki ptysiowe z ciasta parzonego. Słoma ptysiowa czyli paluszki ptysiowe są jednym z najprostszych domowych dodatków do kawy. Robię ją z prawie takiego samego ciasta, jak pączki wiedeńskie . Słomki ptysiowe można posypać grubym cukrem, abo podawać z niezbyt gęstym sosem czekoladowym. Słomka z ciasta ptysiowego jest bardzo szybka do zrobienia, a czas pieczenia to około 20 minut. Ponadto większość składników pewnie masz w swojej kuchni. Przepis na słomki ptysiowe możesz urozmaicić dodając np... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.