Składniki: 50 g masła 50 g margaryny 50 g cukru 170 g mąki jajko szczypta soli W misie miksera utrzeć masło z margaryna i cukrem. Dodać jajko, następnie powoli dosypywać mąkę. Po połączeniu składników najlepiej ciasto wyrobić ręcznie. Uformować kule, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec w 180 stopniach 15 minut. Do dekoracji użyłam pisaków żelowych oraz serduszek cukrowych. Oryginalny przepis na ciasteczka znajduje się tutaj. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...