składniki: 200 g mąki 100 g masła 125 ml wody 125 ml mleka 4 jajka dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia lukier (cukier puder wymieszany z wodą) wykonanie: Z jednego arkuszu papieru do pieczenia wycinamy kwadraty ok. 8 x 8 cm. Do rondelka wlewamy mleko i wodę, dodajemy masło. Wstawiamy na ogień, mieszamy do rozpuszczenia się masła i doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia dodajemy mąkę i energicznie mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki do momentu, aż ciasto będzie gładkie i będzie od... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...