Przepis na : deser
Po zielonych, wytrwanych ptysiach przyszła pora na różowe ptysie na słodko :) Buraczano-truskawkowe ptysie ze słodką kruszonką w takim samym smaku, idealnie skomponowały się z naturalnym twarożkiem i świeżymi truskawkami. Uwierzycie na słowo, jak powiem, że warto się skusić? :) 14 sztuk ciasto: 200 g mąki tortowej 100 g masła 250 ml soku z buraka (kupiłam gotowy w buteleczce 230 ml, resztę dopełniłam wodą) 5 jajek szczypta soli kruszonka: 20 g miękkiego masła 20 g brązowego cukru 20 g mąki pszennej łyżka mie... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...