składniki: 500 g sera żółtego w kawałku 100 g masła, miękkiego 200 g serka topionego (np. śmietankowego, z szynka) 2 jajka, ugotowane na twardo 1/2 papryki ok. 3 łyżki groszku konserwowego 90 g szynki szczypiorek sól, pieprz wykonanie: Paprykę, szynkę oraz jajka kroimy w drobną kostkę. Masło miksujemy z serkiem topionym, dodajemy szynkę, jajko, paprykę, groszek, posiekany szczypiorek, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Ser żółty wkładamy do woreczka, związujemy szczelnie. Wkładamy do gorącej wody. Obracamy aby równo... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...