Tarta z crème pâtissière i galaretką

Tarta z crème pâtissière i galaretką

Tarta z crème pâtissière i galaretką

Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, waniliowy o idealnej konsystencji wzbogaconej odrobiną masła. Znakomicie komponuje się z kruchym ciastem, do tego galaretka truskawkowa, bita śmietana i mamy deser idealny. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki tortowej 150g mąki krupcza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, galaretka, deser, desery, budyń, tort, ciasteczka, torty, ciasto 3 bit, ciastka kremówki, ciasto z galaretka, ciasto z kremem, ciasto francuskie, ciasto budyniowe, kruche ciasteczka, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.