Domowa wuzetka

23
  • Domowa wuzetka
  • Domowa wuzetka

    Przepis na to ciasto „podkradłam” z przepisu na Trzy kolory, włoskie ciasto  Jest to III warstwa ciasta. Znałam jego smak i konsystencję i stwierdziłam, że będzie w sam raz pasowało do wuzetki. Upiekłam dwie porcje, każdą osobno. Ciasto dobrze rozprowadza się w foremce świetnie rośnie, nie wybrzusza się i nie pęka. Wystarczy nasączyć i przełożyć masą śmietankową. Domowa wuzetka Składniki ciasto, foremka 30x25 4 jajka, 120g cukru pudru, 70g mąki, 30g kakao, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1-2 łyżeczki likie... Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Leśny Zakątek

    Dodaj komentarz