placki ziemniaczane faszerowane kapustą i pieczarkami

placki ziemniaczane faszerowane kapustą i pieczarkami

placki ziemniaczane faszerowane kapustą i pieczarkami

składniki na farsz: ok. 400 g kapusty białej 200 g pieczarek 1 mała cebula sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Kapustę szatkujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki oczyszczamy, kroimy. Cebulę obieramy, roimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy, doprawiamy solą i pieprze. Następnie dodajemy ugotowaną i odciśnięta kapustę, mieszamy i doprawiamy. składniki: 500 g ziemniaków, obranych 1/2 cebuli 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) 3 łyżki mąki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto, kapustą, pieczarki, placki ziemniaczane, ziemniaki, ciasteczka, surówka, sos czosnkowy, sosy, jajka z farszem, pieczarki w cieście, ciasto orkiszowe, surówka z kapusty, placki z gotowanych ziemniaków, pieczarki w sosie, ciasta z masa, jajka faszerowane , drugie danie

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.