placki ziemniaczane faszerowane kapustą i pieczarkami
placki ziemniaczane faszerowane kapustą i pieczarkami
składniki na farsz: ok. 400 g kapusty białej 200 g pieczarek 1 mała cebula sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Kapustę szatkujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki oczyszczamy, kroimy. Cebulę obieramy, roimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy, doprawiamy solą i pieprze. Następnie dodajemy ugotowaną i odciśnięta kapustę, mieszamy i doprawiamy. składniki: 500 g ziemniaków, obranych 1/2 cebuli 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) 3 łyżki mąki o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, kapustą, pieczarki, placki ziemniaczane, ziemniaki, ciasteczka, surówka, sos czosnkowy, sosy, jajka z farszem, pieczarki w cieście, ciasto orkiszowe, surówka z kapusty, placki z gotowanych ziemniaków, pieczarki w sosie, ciasta z masa, jajka faszerowane , drugie danie
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz