domowe paluchy drożdżowe z serem

domowe paluchy drożdżowe z serem

domowe paluchy drożdżowe z serem

składniki na ciasto: 300 g maki 22 g drożdży 30 g cukru 150 ml mleka, letniego 2 żółtka 40 g masła szczypta soli wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem oraz letnim mlekiem, dodajemy ok. 6 łyżek mąki, mieszamy i odstawiamy do podrośnięcia na ok. 15 min. Gdy rozczyn urośnie dodajemy go do reszty mąki. Dodajemy żółtka, roztopione masło oraz sól i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. składniki na masę serową: 275 g twarogu, tłustego 100 g cukru pudru 1 łyżka masła ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pyszne ciasto, ser, lukier , ciasteczka, cytryna, budyń, drożdżowe, ciasta z masa, ciasto z masa, mielone, twaróg, mak, drozdzowka, drożdżówki , deser, desery, ciasto z makiem, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto ucierane , ciasto z białek , ciasto cytrynowe, ciasteczka waniliowe

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.