ekspresowa napoleonka na krakersach + film krok po kroku

ekspresowa napoleonka na krakersach + film krok po kroku

ekspresowa napoleonka na krakersach + film krok po kroku

składniki: 1250 ml mleka 200-250 g masła 200 g cukru kryształu 160 g mąki pszennej 1 budyń  waniliowy 2 łyżeczki cukru z wanilią 4 żółtka krakersy cukier puder do posypania wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy warstwę krakersów. 500 ml mleka miksujemy z żółtkami, mąką oraz budyniem. Do garnka z grubym dnem wlewamy 750 ml mleka, wsypujemy cukier, cukier z wanilią, wkładamy masło mieszamy i zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy zmiksowane składniki (przed wlaniem mieszamy), ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.