Biscotti ze śliwkami, daktylami i żurawiną

Biscotti ze śliwkami, daktylami i żurawiną

Biscotti ze śliwkami, daktylami i żurawiną

Biscotti – bo pieczone (cotti) dwa razy (bis) – dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem zazwyczaj zanurza się je w winie lub kawie, a dzieci mogą maczać w herbacie. Biscotti to włoskie ciasteczka, przeważnie z migdałami czy pistacjami. Moje suche ciasteczka zostały wypełnione miękkimi, słodkimi akcentami -suszonymi owocami. Są naprawdę pycha.  Składniki, ok. 12 szt 100 g suszonych śliwek, 40 g suszonych daktyli, 40 g suszonej żurawiny, 1 jajko, 70 g cukru brązowego, 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, żurawina, pieczenie, susz, pomarańcze, ciasto, jajko, placki, ciasteczka, bułki, chleb, włoska, słodkie, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z pomarańczą, kruche ciasteczka, ciasta z masa, ciasto z masa, puszyste ciasto, ciasto ze śliwką na szybko, ciasto ze śliwką, placek ze śliwkami, ciasto z kawą, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, bułka pszenna

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.