Składniki 1 szklanka mąki to 170g 350 g maki - u mnie orkiszowa Typ 630 250g półtłusty twaróg 250 g masło miękkie 2 jajka 4 łyzki olej 4 łyżki cukier kryształ szczypta soli Wykonanie Połączyć mąkę z sola, cukrem,dodać ser twarogowego (nie może być zbyt suchy!) oraz miękkie masło. Wymieszać składniki do konsystencji kruszonki - następnie zagnieść jednolite ciasto. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny Po tym czasie ciasto w przekroju wygląda na bardzo puszyste - dzięki temu w trakcie pieczenia rozwarstwi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..