Kruchutkie faworki vel chrust

Kruchutkie faworki vel chrust

składniki: 200 g mąki 3 żółtka 3 łyżki śmietany 1 szczypta soli 1 łyżka spirytusy dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do oprószenia wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą a następnie zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto tłuczemy wałkiem, składamy na pół i ponownie ubijamy wałkiem, Czynność tą powtarzamy kilka razy. Gotowe ciasto dzielimy na 2-3 części. Jedną pozostawiamy a pozostałe części wkładamy do woreczka aby nie wyschły. Ciasto cieniutko rozwałkowujemy (im cieniej tym lepiej). Tniemy na ...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.