Krem kokosowy

Krem kokosowy

Krem kokosowy

Mleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać serek mascarpone), ale też fantastycznie smakuje :) Polecam jako dodatek do prostych babeczek kokosowych . Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalne) Dzień wcześniej mleko kokosowe wkładamy do lodówki. Następnego dnia odlewamy przezroczyste mleko, tak żeby oddziel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, kokosowe, babeczki, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciastka , muffiny, ciasteczka, mascarpone, tort, torty, polewa, ciastka kokosowe, krem mascarpone, ciasteczka kokosowe

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.