Przepis na : deser
ciemne gwiazdki: 80 g migdałów w łupinkach, 60 g cukru pudru, 60 g czekolady wytrawnej lub deserowej, 1 białko, jasne gwiazdki: 80 g migdałów bez łupinek, 60 g cukru pudru, 60 g czekolady mlecznej lub karmelowej, 1 białko, cukier puder do podsypywania przy wałkowaniu, Czekoladę zmiksować z migdałami. Wymieszać z cukrem pudrem. Następnie wymieszać z białkiem. Odstawić na około 20 minut. Ciasto troszkę stężeje. Następnie ciasto rozwałkować na grubość około 3 - 4 mm. Podczas wałkowania, blat i ciasto posypywać cuk... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...